Twitter

Mamma spør alltid hva Twitter egentlig er… Her kommer forklaringen.

Twitter er et sosialt nettverk og mikro-blogg tjeneste som lar sine brukere sende og lese andre brukeres oppdateringer (kjent som tweets), som er tekstbaserte innlegg på inntil 140 tegn.

Man kan følge andre brukere og da “abonnere” på deres tweets.

Twittring er en enkel måte å kommunisere på hvor du kan samhandle med tusenvis av mennesker i løpet av få sekunder. Du kan dele informasjon, stille spørsmål, bygge nettverk, motta nyheter i det de skjer, få verdifulle kontakter og være del av et fellesskap med likesinnede mennesker.

Twitter gir deg 140 tegn til å sende ut en veldig kort melding til en twitter stream. Dine tweets vises på din profilside, på hjemmesiden til dine følgere, og på Twitters offentlige tidslinje. Disse meldingene blir sett av de som følger deg eller de som besøker profilen din.

Du kan kommunisere med noen direkte ved å bruke @-symbolet før deres brukernavn (uten mellomrom), og denne meldingen vil bli vist til den brukeren, som indikerer at du kommuniserer med dem.

Du kan også kommunisere via direkte melding (DM), hvor tweeten er privat og kun kan ses av deg og mottakeren. For å sende noen en DM må dere følge hverandre. Du kan ikke sende en direktemelding til noen som ikke følger deg. Da kan du sende en @ i stedet.

Symbolet #, kalles en hashtag/ emneknagg, og brukes til å markere nøkkelord eller emner i en Tweet. Det ble opprettet av Twitter-brukere som en måte å kategorisere meldinger på. Folk bruker # før et relevant søkeord eller setning (uten mellomrom). Dette kategoriserer tweeten og hjelper dem til å lettere vises i Twitter Search.

Ved å klikke på en hashtagget ord i en melding får du se alle andre Tweets merket med denne emneknaggen. Hashtags kan brukes hvor som helst i Tweet – i begynnelsen, i midten eller slutten. Hashtags/Emneknagger som blir veldig populære er ofte trending topics.

twitter

 

twitter trends 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *