Stop shop 2013

Jeg har holdt meg i 18 dager.

Høsten 2012 bestemte jeg meg for at 2013 skulle være et shoppingfritt år. Jeg er så innstilt på dette at det faktisk ikke er noen sak, det går kjempefint!

Vi lever i et ekstremt materialistisk samfunn som har alt for mye fokus på hva du har og hvor mye det koster. Og DET har jeg fått nok av.

I tillegg er vel det faktum at jeg ikke vet hvor mange par sko, jakker eller vesker jeg har lenger enda en grunn til å rett og slett slutte å lengte etter den kortvarige lykken shopping gir meg.

Jeg blir rett og slett flau når jeg tenker på hvor mye penger jeg har brukt på unødvendige, overfladiske ting. Før sa jeg at en jente aldri kunne få nok par sko, men jeg tror faktisk at jeg er godt innenfor grensa som kalles nok, det var jeg nok for noen år siden. (vi snakker sånn … 60/70 par kanskje…)

Så nå skal jeg få ny kjærlighet til de tingene jeg allerede har, lete gjennom svartsekker og esker med gamle klær og sko, og gi bort det jeg ikke vil ha til veldedighet. I høst kontaktet jeg flere asylmottak for å høre om de tok i mot klær og sko.. INGEN svarte… Det syns jeg er for dårlig!! Men jeg skal fortsette å prøve.

Kanskje du som leser også skal prøve å kutte ned litt på forbruket?
Kanskje du har noen fine jakker liggende i boden, eller et par sko som det er lenge siden du har brukt? Jeg tenker til og med at det kan være lurt å gjemme unna litt klær for så å ta de frem igjen etter noen måneder, det gir litt den samme effekten som shopping! 🙂

 

– Maja

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *