Sett det før?

Den ustoppelige lysten etter å tvitre fanger mange. Men hva oppnår du med å ukontrollert dele alskens innfall gjennom en hel dag? For det første må du være veldig morsom og flink til å formulere deg om det skal slå an, noe som er høyst usannsynlig for oss “vanlige” tvitrere. For det andre er det begrenset hvor mye “bullshit” følgerne dine orker å lese før de avfølger deg.

Så kanskje tenk deg om en ekstra gang før du gjør slik som denne karen:

10 thoughts on “Sett det før?

 1. Så sant! Det krever mye å skulle få hverdagslige ting til å bli interessant for andre. Og har man først en god historie, har man jo ikke plass til å si den så det blir morsomt på twitter. Det prøvde jeg forige uke da ruter gjorde noe gøy under billettkontroll, men måtte gi meg da poenget ikke kom fram på de få tegnene. Venter nå på å poste noe nytt til jeg har knukket twitter-koden 😉

  • Takk for kommentar Mari Therese! 🙂 Jeg har også flere ganger slitt med å formulere meg godt med kun 140 tegn, i alle fall når man føler man har en god historie som krever litt mer utdyping. Det som slår an er ofte korte, morsomme tweets som folk kan kjenne seg igjen i og forhåpentligvis retweete.

 2. Hehe. Akkurat slik tror jeg mange holder på. Skrev litt om det samme i min blogg. Men jeg må si at jeg blir fasinert av de som klarer å ordlegge seg så presist på 140 tegn samtidig som det gir mening for de som leser. Jeg synes at det er litt av greie med twitter – du må være så presis og skrelle bort alle unødvendigheter. Men som deg, synes jeg at deet er utrolig mye bullshit der ute – da er det bare å slutte å følge de.

  • Hei Camilla! Takk for kommentar 🙂 Det er helt sant det du sier, å klare å ordlegge seg godt med 140 tegn er virkelig noe som tar tid å bli god på. Selv har jeg vært på twitter et par år nå, og har først nå begynt å forstå hva som fungerer og hva jeg bør slutte med!

 3. Dette er bare så sant!! Det er helt villt hvordan folk kan legge hele hverdagen sin ut på nett, og samt formulere det til å bli en god og interessant historie.
  Litt morsomt at vi som “tilhengere” eller lesere klarer å få med oss alt og litt til!
  Men en ting må vi innrømme, enten vi liker det eller ikke, om vi synes det er morsomt eller om vi blir irriterte, koser vi oss med det vi leser!
  Vi danner meninger og lever til en viss grad inn i historien. Bullshit og crap et det nok, vi blir matet med det… Og vi tar det til oss i noen sammenhenger.

  Godt innlegg:)

  • Takk for kommentar Sadaf!
   Jeg er så enig i det du sier, vi koser oss i sosiale medier, og det er det som er så fint. I SoMe finner vi mange forskjellige personligheter. Så kan man “velge” hvem man vil følge og ikke. 🙂 Noe for en hver smak finnes det her ute i alle fall!

   – Maja

 4. Morsomt blogginnlegg, Maja. Tror det er en stor enighet om at for mange deler for mye/ting som ikke er interessant for andre enn omtrent en selv. Er enig med flere av kommentarene du har fått til dette blogginnlegget, det er ikke alltid like lett å formidle det man vil med 160 tegn. Likevel er det utrolig hvor mye noen klarer å poengtere på denne lille plassen. Det krever nok litt trening samt prøving og feiling før man får det ordentlig til. 🙂 Men litt refleksjon rundt hva man legger ut, er aldri feil 🙂

  • Takk for kommentar Tina!
   Ja, jeg er enig med deg og tror man må prøve og feile litt før man finner den stilen som passer for seg! 🙂

 5. Min erfaring er at det er flere som ikke har skjønt den “sosiale” koden enn de som har skjønt den. For mange blir sosiale medier fort en dagbok der man ramser opp hver eneste lille ting man gjør i løpet av dagen, eller tenker. Noen som forøvrig er litt morro å følge på twitter er @snikskryting som retweeter alle skrytetweeter. Noe som jeg ser mye av på twitter: folk som skryter av seg selv, men later som de ikke gjør det 😉

  • Helt enig med deg! Man blir nok flinkere av mer erfaring i SoMe som på alle andre arenaer i livet også 🙂
   Skal sjekke ut snikskryting, takk for tips!

   – Maja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *